Fotbalová sexuální revoluce

Vloni v létě Německo hostilo fotbalové mistrovství světa, v němž se domácí tým probojoval až do semifinále, kde podlehl Itálii. Teď se zdá, že směsice slunce, piva a sportovního vzrušení, kterou země od 9. června do 9. července zažívala, zafungovala jako nejlepší afrodisiakum – a o devět měsíců později se německé porodnice připravují na nečekaný baby-boom, píše německý list Der Spiegel.

Podle Rolfa Klicheho, ředitele největší porodnice v německém Kasselu, stoupne počet porodů v jeho zařízení o deset až patnáct procent, což je vzhledem k nízkým německým porodním statistikám „malá senzace“. Ale nijak ho prý tento trend nepřekvapuje. Štěstí uvolňuje hormony a je snazší otěhotnět. „Spousta lidí cítila při zápasech vzrušení, které jim zjevně vydrželo i po závěrečném hvizdu rozhodčího,“ říká Kliche.

Pia Schmidtová z Verny se snažila otěhotnět dva roky. Podařilo se to ale až po německém vítězství jedna:nula nad Polskem, což byl nervy drásající zápas, jenž se podařilo rozhodnout v nastaveném čase. „Pamatuju si to přesně,“ říká sedmadvacetiletá Pia. „Měli jsme barbecue, pozvali přátele a všichni jsme měli báječnou náladu. A když Německo vyhrálo, slavili jsme s manželkou ještě po zápase,“ dodává její manžel Sascha.

Jejich dcerka Farina se narodila o pět týdnů dříve 11. února a je oslavována jako první „dítě německého šampionátu“. Další by měly následovat od konce února. Pro Německo je to rozhodně dobrá zpráva, protože s průměrem 1,36 dítěte na ženu je pod průměrem Evropské unie – 1,52.

Dá se očekávat, že spousta novorozených dětí dostane jméno podle některé z fotbalových hvězd... a doufat, že rodiče budou mít dost rozumu, aby podle svých idolů pojmenovávali jen novorozené chlapečky.

publikováno: 03.04.2007   napsal/a: Mgr. Jan Taussig