Každý den něco pro sebe

Dnešní doba je velmi hektická, všichni to dobře znáte. Ráno vstaneme, uděláme si rychlou snídani, někdy možná ani to a už přemýšlíme nad tím, co nás dneska všechno čeká. Povinnosti, práce, škola, možná něco nepříjemného nebo naopak něco, na co se budeme těšit celý den.

Poker 

Všude čteme a slyšíme o zdravém životním stylu, o tom jak bychom měli správně jíst, kolik toho máme denně vypít, několikrát týdne chodit sportovat a duševně se posilovat. Děláme to ale všichni? Určitě ne.

Myslete na sebe

Možná si říkáte, že na to nemáte čas, nevíte jak na to, okolo Vás na svoje zdraví taky nikdo nemyslí. Myslete ale na sebe, udělejte každý den něco jenom pro sebe. Důležitým začátkem je zorganizovat si každý den a to důležité neodkládat na později. Je to tak a vždycky to tak bude, že ke zdravému životu patří pravidelný pohyb. Vědecky prokázaný je i fakt, že pohyb není jen vhodný pro fyzickou stránku, ale i pro psychickou a povzbudit duševní sílu v naší uspěchané době potřebuje jistě každý z nás.

  • Mohly by vás zajímat články v rubrikách: Zdraví a Sport

Promrháme spoustu času

 Kolik času denně strávíte například hledáním něčeho, zbytečným klábosením, surfováním po internetu, sledováním nekonečných seriálů v televizi? Když se nad tím zamyslíte, každý z nás by určitě našel přinejmenším hodinu svého času denně, možná i mnohem déle, kdy toto všechno dělá. Využijte tento neefektivně strávený čas třeba nějakým sportem, který Vás bude bavit. Ať už je to kolektivní sport, nebo si chcete pročistit hlavu sami a zajdete si na plavání, do fitness centra, či si jen tak zajdete zaběhat.

Poker tříbí mysl

Jsou ale i jiné způsoby jak pečovat o své duševní zdraví. Máte večer chvilku a nechcete se dívat na seriály, nebo si najdete chvilku v práci? Vyzkoušejte si zahrát poker. Je to jedna z nejslavnějších her po celém světě a říká se o ní, že tříbí mysl. Budete se soustředit jenom na hru a vypustíte starosti všedního dne. Nemusíte se bát, že jsou pravidla pokeru těžká, v online poker hernách se jim snadno naučíte a můžete si rovnou zahrát nějaký turnaj.  Poker je hra, která Vás pohltí a třeba se jednou stane Vaším velkým koníčkem a vášní. Posilte si Vaše duševní zdraví právě s pokerem.

publikováno: 11.11.2013   napsal/a: Redakce