Doping zasáhl už i florbal

Florbal, dosud „čistý“ sport, rozšířil řady těch, které mají problém s dopinkem. Antidopinkový výbor České republiky oznámil, že Marek Deutsch, hráč mistrovského Tatranu Střešovice, měl po prvním finálovém utkání proti Havířovu, hraném 7. dubna v Praze, pozitivní test na marihuanu. Jedná se o první dopinkový případ českého florbalisty.

O případu informovala na svých oficiálních stránkách Česká florbalová unie. „Pro náš florbal je to samozřejmě nepříjemná záležitost, ale pro budoucí cestu tohoto sportu je to nakonec paradoxně možná dobře, že se objevil první pozitivní nález v souvislosti právě s marihuanou. Nemá cenu si nalhávat, že Marek Deutsch je jediným českým florbalistou, který se dostal do kontaktu s marihuanou,“ řekl pro internetové stránky ČFbU její prezident Filip Šuman. „Sankce, které to pro hráče i oddíl přinese, budou snad dostatečným mementem nejen pro ně, ale i pro ostatní hráče a oddíly, kteří to s vrcholovým florbalem myslí vážně. Český florbal si chce udržet pověst čistého sportu a proti dopinku bude rozhodně tvrdě bojovat,“ dodal Šuman.

Provinilec má nyní od Disciplinární komise ČfbU zákaz činnosti a hrozí mu distanc na jeden rok. „Je to moje blbost a teď už s tím nic neudělám. Rok bez florbalu pro mě bude dostatečným trestem,“ řekl Deutsch serveru www.florbal.cz. Údajně ani nevyužije práva na analýzu B vzorku a půjde rovnou před disciplinárku. „Není proč chodit okolo horké kaše. Přišel trest a já ho budu akceptovat.“

Více o dopingu v rubrice Doping ve sportu.
publikováno: 20.11.2010   napsal/a: Mgr. Jan Taussig