Co je to Zumba fitness?

Zumba je novinka v oblasti fitness, která vznikla v Jižní Americe, po té se přesunula do Spojených států amerických a v posledních dvou letech proniká i na ostatní kontinenty, Evropu nevyjímaje.

Zumba fitness

Zumba kombinuje prvky aerobiku a latinských tanců jako je například merengue, salsa, chacha, samba, cumbia, reggaeton a řadu dalších. Je to dynamické cvičeni plné unikátní latinsko-americké a exotické hudby, kdy choreografie střídají pomalé a rychlé rytmy na principu intervalového tréninku, čímž dochází k efektivnímu spalování tuků.
Zumba působí především na svalové partie jako jsou hýždě, nohy, břicho a nejdůležitější sval - srdce. Na rozdíl od aerobiku pracují ve velké míře boky a pas, za což můžou vlnivé pohyby typické pro latinskoamerický tanec.
Doporučuje se všem, kteří chtějí zhubnout nebo zpevnit a zformovat si postavu. Cílem Zumby je ukázat, že toho všeho lze dosáhnout zábavnou formou. Nemusíte si počítat do hudby kroky, stačí ji jen poslouchat a nechat se vést.

Zumba je žhavá jak pravá jihoamerická párty, jak ji jednou zkusíte, už se jí nepustíte.  Nerozhoduje věk ani taneční úroveň, Zumba je vhodná pro všechny věkové kategorie, pro muže i pro ženy.



Více informací lze nalézt na www.zumbafitness.cz



publikováno: 03.06.2012   napsal/a: Redakce