Uzdravte svoje bolavá záda u počítače!

Nejúčinnější prevencí bolisti zad je úprava pracoviště a pracovních návyků doprovázená pravidelným cvičením. To většinou přinese i úlevu od akutní bolesti. K trvalému uzdravení však nestačí jednorázová návštěva lékaře. Je nutný i váš dlouhodobý aktivní a zodpovědný přístup.

Nevíte, jak cvičit? Neznáte vhodné cviky pro konkrétní části těla? A na cvičení při práci zapomínáte? Se vším vám pomohou nové webové stránky www.cvikyprozdravi.cz, zaměřené na prevenci a odstranění zdravotních problémů způsobených prací na počítači.

Cviky se lehce naučíte sami, a to rovnou u počítače. Jsou znázorněny pomocí animovaného videa, a to ve třech náhledech včetně upozornění na možné chyby v provádění. Stránky Cviky pro zdraví obsahují velkou databázi animovaných cviků. Jsou z nich sestaveny i hotové cvičební programy pro úlevu od nejčastějších obtíží.

Můžete si zde sami otestovat stav svalů a kloubů a podle zjištěného výsledku cvičit doporučené jednotlivé cviky. Oblíbené cviky a cvičební programy si nemusíte pamatovat, jen si je stáhnete do „Budíku“. Počítač ve vámi zvolený čas sám připomene, že je čas na cvičení, protažení či krátkou přestávku v práci.

Na stránkách najdete také návod, jak si správně zařídit pracoviště. Vysvětlíme vám též příčiny i způsob léčby jednotlivých zdravotních potíží včetně stručného anatomického výkladu a objasnění  odborných výrazů. Průběžně zde přibývají nové cviky a články.

Chcete-li „internetové“ informace doplnit i knižně, využijte publikaci autorů webu Cviky pro zdraví, nazvanou Pozdrav monitoru (nakladatelství Vašut 2009).

 

Ukázky:
(plně animované cviky naleznete na www.cvikyprozdravi.cz )

 

Zde je ukázka dvou cviků:

Cvik - Prohnout, ohnoutCvik - protažení trapézu

publikováno: 26.10.2011   napsal/a: PaedDr. Vlaďka Botlíková