Získá Federer čtvrtý titul na US Open?

Roger Federer bude od pondělka usilovat o zisk čtvrtého triumfu na US Open za sebou, což se naposledy podařilo ve dvacátých letech Američanovi Billu Tildenovi. První hráč světového žebříčku už v šestadvaceti letech nasbíral jedenáct grandslamových titulů a jen tři triumfy ho dělí od rekordu Američana Peta Samprase.

Na Roland Garros i ve Wimbledonu se ve finále střetl se svým největším rivalem Rafaelem Nadalem a mnozí čekají, že na rozhodující souboj dvou nejlepších tenistů světa dojde i ve Flushing Meadows. Nadal však na těchto dvorcích ještě nikdy nepostoupil dál než do čtvrtfinále.

Federer se přesto domnívá, že jednadvacetiletý Španěl je jeho největším soupeřem. Když se ho novináři zeptali, kdo jiný kromě něj může vyhrát US Open, odpověděl bez zaváhání. "Kdybych musel vsadit svůj dům na někoho jiného, vsadil bych ho na Rafaela," prohlásil Federer.

Bez šancí není ani Novak Djokovič, objev letošní sezóny. Připomeňme, že na přípravném turnaji v Motrealu dokázal postupně porazit všechny největší favority US Open. Jeho porážka v prvním kole minulý týden v Cincinnati se dá spíše přisuzovat snaze načerpat co nejvíce sil a odpočinout si před nadcházejícími dvěmi týdny. Djokovič je v profesionálním tenisu teprve třetím rokem, nemá tedy dostatečný fyzický fond jako jeho soupeři. Připomínám, že US Open se hraje dva týdny systémem na tři vítězné sety. Jak se mu vyplatí jeho taktika vypuštění přípravného zápasu uvidíme v následujících dnech.

publikováno: 01.08.2007   napsal/a: Mgr. Jan Taussig