Barry Bonds - další dopingový případ na spadnutí

Případ náhlého přiznání sprinterky Marion Jonesové bude mít nejspíš pokračování u hvězdy americké basebalové MLB Barry Bondse.

Bonds byl totiž také klientem společnosti Balco, která ilegálně distribuovala zakázané steroidy sportovcům. Po přiznání Jonesové se případ naplno vyšetřuje a dalším, kdo je podezřelý z užívání zakázaných látek, je právě hráč týmu San Francisco Giants Barry Bonds. Tomu se v sezóně 2006/07 podařilo překonat 33 let starý rekord Hanka Aarona v počtu homerunů.

Bonds zatím vědomé užívání zakázaných látek popíral a tvrdil, že produkty firmy BALCO byly jen potravinové doplňky. Po přiznání Jonesové federální orgány rovněž otevřou případ Bonds.

Zdá se, že na poli dopingu přituhuje. Zda li je to v souvislosti s blížící se olympiádou v Pekingu nebo protidopingové laboratoře začínají více šlapat na paty producentům dopingu není jasné.
Dalším vysvětlením může být dobrá práce ivestigativních novinářů. Nezdá se mi, že by se v Jonesové samo od sebe hnulo svědomí, spíše se dozvěděla, že dojde ke zveřejnění nepříjemných informací a sama reagovala dříve. Počkáme si na reakci Bondse.
publikováno: 26.11.2010   napsal/a: Mgr. Jan Taussig