Rossignol zatáhl za záchranou brzdu

Nejstarší a největší výrobce lyží na světě Rossignol  sníží v příští sezóně platy svých smluvních jezdců na polovinu. Firma tímto opatřením reaguje na ekonomickou recesi a prudký propad prodejů lyžařského vybavení.

„Ptali jsme se lyžařů, zda jsou ochotni přijmout 50 procentní snížení fixních platů. Ač neskákali radostí, pochopili, že pokud se firma položí, oni přijdou o práci,“ uvedl předseda představenstva Bruno Cercley pro francouzský sportovní deník L´Equipe.

Citelné platové snížení pocítí mimo jiné celková vítězka světového poháru Lindsey Vonnová a Francouz Jean-Baptiste Grange, který letos vyhrál malý globus ve slalomu.
Společnost Rossingnol, kterou ke konci minulého roku firma Quick Silver prodala australské bance Macquarie a americké spotřebitelské firmě Jarden, minulý měsíc oznámila, že v rámci ozdravných opatření zruší 400 pracovních míst, což je 30 procent celkového počtu.

Světová hospodářská krize se tak přelévá z automobilového průmyslu do dalších odvětví a dá se očekávat, že v dohledné době oznámí podobné krizové scénáře i další producenti sportovního materiálu.
Série špatných zpráv v sobě skrývá jeden pozitivní prvek a to předpokládané zastavení spirály platových požadavků manažerů již dnes přeplacených sportovních hvězd.

publikováno: 20.07.2012   napsal/a: Mgr. Jan Taussig