Vysněná postava? Bez obav s Vibrostation?

Stále častěji nám do redakce chodí nabídky od různých PR agentur s žádostí o uveřejnění článků o výživových doplňcích nových zázračných metodách na rychlé zhubnutí. Současně ale také přicházejí upozornění na zajímavé a prospěšné akce, nové metody tréninku, málo známé pohybové aktivity. Abychom s vaničkou nevylili i dítě, budeme články zveřejňovat a přidáme k nim krátký komentář odborníků formou pro a proti pod nadpisem – A co na to Sportvital?


Jako první uvádíme článek o přístroji Vibrostation

Sport a pohyb jsou neoddělitelnou součástí zdravého životního stylu. Při dnešním dynamickém a zároveň hektickém způsobu života je stále těžší najít si dostatek času pro pravidelné cvičení a získání vysněné postavy. Pokud je čas vaším nepřítelem, řešení je nasnadě – cvičení pomocí Vibrostation. Vibrostation

Co je to Vibrostation a jak funguje?

Vibrační trénink je v poslední době dynamicky se rozvíjející oblast fitness, protože lidem jakéhokoliv věku a trénovanosti přináší spoustu výhod. Pomocí cvičení na Vibrostation si procvičíte téměř 100 % všech svalů a pro získání požadovaných výsledků vám postačí pouhých 30 minut cvičení alespoň třikrát týdně.

Vibrostation funguje na principu vytváření vibrací, které jsou přenášeny do těla. Tento proces vyvolává v trénovaném svalu myotatický neboli napínací reflex, kterým se svaly samovolně stahují 30 – 45krát za vteřinu v závislosti na zvoleném nastavení Vibrostation.

Cvičení na Vibrostation je vhodné především pro velmi vytížené lidi nebo pro ty, kteří nemají dostatek energie a vůle pro pravidelný dlouhý trénink různého druhu. Při cvičení se nepotíte, tím pádem se po cvičení nemusíte převlékat a váš make-up zůstane bez porušení.

Postačí pouze „stát“ na vibrační plošině. Pro cvičení tak můžete využít například polední pauzy. Po skončení cvičení se můžete směle vrátit do práce, aniž byste ztráceli čas převlékáním, sprchováním apod.

Cvičení lze zaměřit přímo na posilování konkrétních problémových partií – pokud máte problémy s břichem, na Vibrostation vám vyškolený personál nastaví program pro redukci břišního tuku. To samé lze provádět se zadečkem, nohami, pažemi apod.

Cvičení s Vibrostation je velice šetrné, v kombinaci s kratší dobou aplikace jsou klouby, vazy a šlachy vystaveny podstatně menší zátěži. Cvičení vyžaduje jen velmi malou námahu a odpovídá jedné hodině cvičení v tělocvičně.

Přínosy cvičení:

  • Zkrácená doba tréninku s menší námahou a viditelnými výsledky již za 14 dní cvičení.
  • Účinně spaluje tuky.
  • Posiluje svaly.
  • Zlepšuje krevní oběh.
  • Zlepšuje základní metabolismus.
  • Zlepšuje pružnost svalů a přispívá k jejich rychlejší regeneraci.
  • Pomáhá při problémech s celulitidou.

Jak cvičit na Vibrostation?

Cvičení na Vibrostation je poměrně jednoduché – nabízí možnost cvičení pomocí tzv. statických cviků, které je možné provádět zaujetím vybraných poloh, aniž by bylo nutné se pohybovat.

Polohy si každý vybírá podle toho, které problémové partie chce posílit. Cvičit na Vibrostation můžete v některém z vybraných studií po celé České republice, které tento druh cvičení nabízejí. Zde vám vyškolený trenér vysvětlí, jak přístroj používat a ukáže vám účinné cviky, které na něm lze provádět.


A co na to Sportvital?

PhDr. Olga Huspeková - zakladatelka Elixír studia, senior lektor pilates, cvičitelka zdravotního cvičení, lektorka indoor cyclingu, výživová poradkyně

Pro Vibrostation:

  •  nenáročné,
  •  určené pro každého
  •  vhodné i pro naprosté lenochy:-)

 Proti Vibrostation:

  •  velká podobnost s Power Plate-nic nového se tedy nekoná
  •  slibované efekty jsou pochybné, vzhledem k tomu, že stroj vibruje sám od sebe, není třeba zapojovat určité svalové skupiny
  •  vibrace nejsou vhodné pro klouby!!

Mgr. Jan Taussig – dlouholetý trenér vrcholových tenistů, výživový poradce a konzultant společnosti Sportvital

Pro Vibrostation:

  •  je lepší dělat alespoň něco než ležet na kanapi
  •   přístroj vypadá hezky

 Proti Vibrostation:

  •  pracující sval vytváří teplo a tělo ho snižuje tvorbou potu, cvičení bez pocení je velmi málo účinné navíc při termogenezi po cvičení organizmus využívá tukové zásoby
  •  ke spalování tuku na plošině bezpochyby dochází, stejně tak jako při ležení či sedu a činnostech nízké intenzity, tomu ale také bude odpovídat množství spáleného tuku
  •  největším přínosem klasické aerobní činnosti (chůze, běh apod.) je trénink dýchacího a oběhového systému, k tomu zde vůbec nedochází, cvičící se tak ochuzuje o jeden z nejdůležitějších efektů pohybové aktivity – ochrany proti civilizačním chorobám

Využijte našich služeb pro sportovce a týmy!

publikováno: 29.09.2012   napsal/a: Mgr. Jan Taussig