Dámy, snižte váhu svého sportovního oblečení

Ano, je to tak. Trendem ve sportovním oblečení pro rok 2013 jsou právě lehké materiály, jejich vysoká funkčnost a pohodlí při jakémkoliv sportu. Poradíme vám, co si obléknout na jogging, kolo, jógu nebo do posilovny. A protože sport je i o pocitech, poradíme vám, jaké barvy vás letos naladí k těm nejlepším výkonům.

Funkčnost a nové technologie letos hrají prim

Nízká hmotnost outdoorového oblečení a vybavení má celou řadu výhod. Představte si, že si jdete zaběhat do parku a k zemi vás táhnou těžké boty, neustále zápasíte s neforemnými tepláky a na ramenou vás tíží promočená bunda, která se nasákla vodou při krátké přeháňce. Všechno je špatně. Při sportu byste ani neměly vědět, že máte něco na sobě. Lehké oblečení má i tu výhodu, že ho mnohem snáz sbalíte s sebou a nezaskočí vás náhlá změna počasí.

 Dámské sportovní oblečení

Nové technologie dodávají sportovnímu oblečení i další výhody, jako je např. ochrana před UV zářením. Tuto vlastnost, která se u oděvů začala deklarovat teprve nedávno, zajišťuje např. vysoká gramáž nebo specifický způsob tkaní látky, dále speciální barvy nebo chemické procesy během zpracování materiálu. S označením faktoru ochrany je to stejné jako u opalovacích krémů: 15 – 20 nám zajistí dobrou ochranu, 25 – 35 velmi dobrou a 40 – 50+ pak nejlepší možnou. Vyšší ochranný faktor než 50 pak u nás nehledejte.

dámské-sportovní-oblečení2

Vyznat se ve všech technologických novinkách a nejrůznějším funkčním prádle, může být složité. Proto se nebojte a ptejte se zkušených sportovců a odborníků, kteří právě sportovnímu a outdoorovému oblečení rozumí nejlépe. Najdete je např. v prodejnách HUDYsport, kde si zakládají právě na svých zkušenostech přímo z terénu.

Vybíráme oblečení: volné nebo na tělo?

To je věčné dilema, zda vyrazit do tělocvičny nebo na procházku v přiléhavém nebo volném oblečení. Letos v tom ale mají výrobci sportovního oblečení jasno – čím více aerobní aktivita, tím více na tělo bude střih vašeho oblečení a naopak.

dámské-sportovní-oblečení3

Takže na kolo a běh určitě vsaďte na přiléhavé střihy triček a tílek z funkčních materiálů, které budou dobře odvádět pot od těla a rychle schnout. Místo klasických dámských kraťasů letos vyzkoušejte sportovní sukni se všitými nohavičkami. Oproti tomu na jógu nebo pilates se musíte obléknout do takového oblečení, které vám zajistí maximální pohodlí a volnost pohybu. To vám umožní volné střihy dlouhých i tříčtvrtečních kalhot s pohodlným úpletem v pase. Tílko nebo tričko volte pro tyto účely z přírodních materiálů opět volného střihu.

Nebojte se barev, letos vedou pastelové

Letos se výrobci shodli, že skoncují s šedí a přidali do svých kolekcí detaily nejrůznějších pastelových barev. Ženy se dobře cítí, když dobře vypadají a sport není výjimkou. Slušet vám to může i ve funkčním prádle v posilovně nebo na badmintonu.

dámské-sportovní-oblečení4

Dámské sportovní oblečení na jednom místě najdete zde.

publikováno: 11.07.2013   napsal/a: Redakce