Posilovna, masáž i rehabilitace v pohodlí Vašeho domova? COMPEX!

Použití elektřiny ke stimulaci nervového systému a vyvolání odpovídající mechanické svalové reakce je jednoduchý princip prověřený mnohaletým  intenzivním vývojem. Švýcarská firma Compex je od počátku tohoto oboru světovou jedničkou a její výrobky jsou pověstné svojí kvalitou a spolehlivostí.

Compex wirelless

Jejich použití se stalo nedílnou součástí tréninku i rehabilitace sportovců i běžných „smrtelníků“. Přístroj Compex dovoluje každému velmi pohodlné a bezpečné využití elektrostimulace přímo v soukromí svého domova, nebo kdekoliv na cestách. Účinky jsou zcela prokazatelné jak při svalové regeneraci, zlepšování síly a kondice, tak při prevenci zranění a odstranění bolestivých projevů.

Regenerace i posílení svalů

„Elektrostimulace se hodí jako doplnění běžných sportovních aktivit, pomáhá ulevit namoženým a bolestivým svalům. Přístroje používají třeba golfoví nadšenci, kteří se chystají na důležité turnaje a chtějí svaly připravit na fyzickou zátěž. Také se hodí pro aktivní dovolenou třeba na kolech, kdy elektrostimulace pomůže ulevit svalům po celodenní námaze. Důvodem k pořízení přístroje Compex může být i pravidelná návštěva aerobiku, spinningu, cvičení pilates, hraní squashe, ježdění na bruslích nebo provozování jakéhokoli dalšího sportu. Procvičení svalů se s přístroji Compex jen podpoří, nejsou pak tolik unavené, lépe  se odplavuje kyselina mléčná a cvičené partie v dalších dnech tak nebolí,“ říká Aleš Zárybnický, produktový manažer Compex. Pro dosažení maximálního účinku při regeneraci, odstranění bolesti, ale i relaxaci či masážích je vhodné doplnit použití Compexu pravidelným cvičením, vhodnou stravou a harmonizací životního stylu. Tak lze dosáhnout příjemné změny, ať už jde o regeneraci svalů, posílení jednotlivých partií, redukci váhy a tvarování postavy či jen relaxaci a uvolnění. Přístroj Compex však není náhražkou pohybu, může být pouze jeho účinným doplňkem!!

Co je elektrostimulace?

Princip elektrostimulace je velmi jednoduchý. Navozuje přirozené procesy, které se v těle dějí, když mozek vydává do svalů povely k akci – stažení či uvolnění. V případě elektrostimulace dochází k pohybu pomocí elektrody přiložené přímo k jednotlivým svalovým partiím. Elektrické impulzy lze nastavit podle jednotlivých programů a je možné je ručně doladit. Cvičením se nezatěžuje srdce, nedochází k mentální únavě a lze se také vyhnout poškozování kloubů a chrupavek, jako tomu bývá u náročných sportů. Přístroje Compex nabízejí programy zaměřené i na zpevňování a tvarování jednotlivých partií těla, a hodí se tak i k různým redukčním programům a aerobním cvičením na zpevnění postavy.

Mnoho článků o tréninku naleznete v rubrice: Sportovní trénink

Přístroj Compex využívá jako součást tréninkové přípravy i regenerace řada špičkových českých sportovců.

Lukáš Bauer: “Díky Compexu se mi daří rychleji regenerovat a  mohu potvrdit, že účinek je znát téměř okamžitě. Po dopoledním tréninku, využívám  program Aktivní regenerace na stehna, případně lýtka a odpoledne jsou svaly jednoznačně čerstvější než dříve. Při nachlazení a nepříznivém počasí využívám tréninkové programy Vytrvalost a Odolnost jako doplněk tréninkové zátěže. Funguje to skvěle a po seanci s Compexem cítím, že mám svaly stejně unavené jako z tréninku v posilovně.“

Tens proudy v domácích podmínkách

Fyzioterapeut našeho v současnosti nejúspěšnějšího basketbalového týmu ČEZ Basketball Nymburk, Petr Kádner o Compexu říká: „Při takovém zápasovém zatížení jaký mají naši hráči, nelze v mnoha případech používat klasické formy regenerace  jako jsou masáže, vodoléčba atd., protože mezi jednotlivými zápasy je mnohdy jen jeden den, který v horším případě strávíme cestou domů nebo do místa dalšího zápasu a na tyto formy regenerace tudíž nemáme čas a zároveň nejsou ani vhodné. V současnosti používám Compex pro regeneraci po utkáních či tréninku, při cestě autobusem nebo v letadle, např. při letu z Moskvy do Prahy stihnu se dvěma přístroji vystřídat až osm hráčů. Compex upotřebím také jako elektroléčebný přístroj k ovlivňování bolestivých stavů pomocí TENS proudů, jež jsou v rehabilitaci jedny z nejpoužívanějších. Tréninkové programy aplikuji hlavně u hráčů s poúrazovými stavy při návratu do plné zátěže nebo při svalových dysbalancích. Compex jsem si vyzkoušel samozřejmě i na vlastním těle. Po běhání,  jízdě na kole nebo squashi využívám program Active Recovery a svalová únava a bolest, která se do 48 hodin po zátěži vždy dostavila se buď vůbec neobjeví nebo je přítomna v mnohem menší míře.“


Zajímavé odkazy:

publikováno: 21.11.2012   napsal/a: Mgr. Jan Taussig